Podkast
Samtale med Christian Skjelde, karriererådgiver i Naturviterne.

Slik kan Naturviternes karriereveiledning hjelpe deg!

Samtale med Christian Skjelde, karriererådgiver i Naturviterne som gir verdifull innsikt i hvordan karriereveiledning kan være til nytte for deg som søker jobb og er interessert i din egen karriere.

Slik kan Naturviternes karriereveiledning hjelpe deg!

I denne episoden av NaturviterPodden deler Christian Skjelde, karriererådgiver i Naturviterne, sin innsikt om hvordan karriereveiledning kan være nyttig for medlemmene når de skal navigere i sine karrierer.

Hva er karriere egentlig?

Naturviternes karriererådgiver forteller at karriere kan være så enkelt som valgene man tar angående utdanning, yrke og livet som helhet. Dette betyr at alle har sin egen karriere, og den formes av både bevisste og ubevisste valg. Dette perspektivet viser at karriereveiledning ikke bare handler om å finne drømmejobben, men også om å forstå seg selv og veien man har gått.

Dette minner oss om at karriereveiledning ikke er begrenset til én fase i livet, men kan være relevant på alle stadier. Det handler om å gradvis bli mer bevisst på karrieremålene sine når han kom i gang med arbeidslivet.

Jobbsøknad og CV

En stor del av karriereveiledningen involverer å hjelpe medlemmene med å forbedre søknader og CV-er. Christian påpeker noen vanlige feil som folk gjør i søknadsskrivingen, inkludert å være for generell, ikke tydelig å presentere motivasjonen og fokusere for mye på hva de vil få ut av jobben i stedet for hva de kan bidra med til arbeidsgiveren. Han gir praktiske råd for å forbedre disse dokumentene, inkludert å være konkret og bruke ordet "motivasjon" i teksten.

Forberedelse til jobbintervju

Karriereveiledning inkluderer også forberedelse til jobbintervjuer. Christian deler viktigheten av å trene på vanlige spørsmål som "Fortell litt om deg selv" og "Hvorfor skal vi ansette deg?" Han hjelper medlemmene med å svare på spørsmålene grundig og tydelig, og gir dem selvtillit til å gjøre det bra under intervjuet.

Individuell tilnærming

Christian understreker at karriereveiledning er en individuell prosess som tar hensyn til hver persons unike behov og mål. Han hjelper medlemmene med å sette opp en plan og gir veiledning som er skreddersydd for deres situasjon.

Livsfaser og karriere

Karriereveiledning er relevant for Naturviternes medlemmer uavhengig av livsfase. Christian mottar henvendelser fra både studenter, yrkesaktive og seniorer. For studenter handler det ofte om å finne sin første fulltidsstilling, mens yrkesaktive kan ha behov for hjelp med å bytte jobb, bytte bransje eller utvikle seg videre på sin nåværende arbeidsplass. Selv seniorer som nærmer seg pensjonsalder kan dra nytte av karriereveiledning for å forberede seg på omstillinger og holde seg i arbeidslivet lenger.

Kompetansekartlegging

En viktig del av karriereveiledningen er kompetansekartlegging. Christian hjelper medlemmene med å identifisere og evaluere sine ferdigheter, erfaringer og kompetanser. Dette er nyttig for å avdekke hva de er gode på, hva de trenger å utvikle, og hvilke muligheter som kan være tilgjengelige for dem i fremtiden.

Veiledning for jobbsøking og nettverksbygging

Christian gir også råd om jobbsøking og nettverksbygging. Han oppmuntrer medlemmene til å være aktive på LinkedIn og delta i relevante nettverksarrangementer. Han forklarer også at det å kontakte tidligere kolleger og bekjente kan være en effektiv måte å finne jobbmuligheter på.

Avsluttende tanker

I podkasten gir Christian Skjelde verdifull innsikt i hvordan karriereveiledning kan være til nytte for medlemmene i Naturviterne. Han viser at karriere er en individuell og livslang prosess som krever selvrefleksjon, kompetansekartlegging og målrettet handling. Gjennom karriereveiledning kan medlemmene få den støtten de trenger for å oppnå suksess i sine karrierer, uansett hvor de befinner seg på veien.


Om NaturviterPodden

Hva gjør en naturviter og hvorfor er arbeidet viktig for bærekraftig utvikling av samfunnet? Hva skjer i en fagforening? Hvorfor er vi opptatt av å snakke om lønn og spillereglene i arbeidslivet?

Dette og mange andre spørsmål er vi opptatt av i NaturviterPodden. Intervjuer er Torbjørn Hundere, kommunikasjonssjef i Naturviterne.

Send oss gjerne tips: E-post til NaturviterPodden.

NaturviterPodden finner du her:

Laster kommentarfelt ..