Se videoopptak fra frokostmøte om folkehelse
Hva betyr den gode naturen for folkehelsa? Fysiske miljø og naturgitte forhold betyr svært mye for oss — som gode grønt areal, rent vann og sunn mat. Dette og mer ble belyst på dagens frokostmøte:
Videoopptak av frokostmøtet:
Folkehelsemeldinga "Gode liv i eit trygt samfunn" ble publisert i april; dette er en omfattende melding som vil legge føringer for hvordan vi tenker om folkehelse framover.
Slik jobber vi med folkehelse i Asker
Lene Conradi, ordfører i Asker
- Conradi mottok nylig prisen som årets folkehelsepolitiker fra Sunne kommuner. En pris hun mottok for sitt enestående engasjement for å ha utøvd forbilledlig lederskap i arbeidet med å utvikle en innovativ, samskapende og helsefremmende kommune.
På Naturviternes frokostmøte vil hun utdype sine tanker om hvordan en kommune – og en ordfører – best kan jobbe for å bedre den lokale folkehelsa, og hvorfor hun og Asker kommune prioriterer dette.
Hva er sammenhengen mellom mat og folkehelse
Birger Svihus, professor, NMBU
- Svihus har markert seg som en svært tydelig stemme i diskusjonen om matens betydning for helsa vår. Han kommer til Naturviterfrokosten for å fortelle oss mer om dette.
Folkehelse i hver m³ og i hver m² — vannets betydning for folkehelsa
Tone Høysæter, vann- og avløpsetaten, Oslo kommune
-
Vi er avhengig av vann hver dag — til å drikke, til å vaske oss i og til å frakte bort avløp. Vannet gir oss stor glede gjennom rekreasjon. Oslo kommune, og vann- og avløpsetaten spesielt, jobber hver dag for å gi rent vann til nytte for mennesker og natur i Oslo. De siste årene har det vært stort fokus på vannet i byen gjennom åpning mot fjorden (Fjordbyen) og gjenåpning av lukkede vassdrag.