Janne Fossum og Morten Wedege er fornøyd med årets mellomoppgjør i stat og kommune

Resultatene i lønnsforhandlingene er godt nytt for Naturviternes medlemmer

Rammen for KS ble på 5,4 prosent, og i staten ble rammen 5,2 prosent. Gjennom lokale, kollektive forhandlinger skal man nå bli enige om fordelingen av 5,3 prosent gjeldende fra 1. mai.

Redaksjonen

Til høsten vil lønnsforhandlingene fortsette på lokalt nivå. 

— Vi kan plotte ut hvilke utfordringer vi har lokalt, og bruke ressursene best mulig ut ifra det som er viktig for oss, sier Janne Fossum som er leder i Naturviterne Stat. 

Mellomoppgjøret i Akademikerne er en del av lønnsforhandlingene mellom arbeidstakere og arbeidsgivere i statlig og kommunal sektor. Mellomoppgjøret er en årlig forhandling som tar sikte på å regulere lønnen i henhold til inflasjon og andre faktorer som påvirker lønnsnivået. 

Konkurransedyktig lønn

Fossum mener lokale forhandlinger skaper de beste rammene for å være «hands on» om bruken av ressursene som skal fordeles etter årets mellomoppgjør: 

— Vi må beholde kunnskapen, og tiltrekke mer av den kompetansen vi trenger. Det betyr dyktige fagfolk. Da må vi ha konkurransedyktig lønn, mener Fossum. 

Morten Wedege, forbundsleder i Naturviterne Morten Wedege, forbundsleder i Naturviterne, er også fornøyd med mellomoppgjøret i stat og kommune. Selv trekker han frem at det har vært viktig å sikre medlemmene reallønnsvekst og å beholde prinsippet om lokale kollektive forhandlinger i staten og KS-området.

— Jeg ser fram til å høre resultatene fra de lokale forhandlingene i stat og kommune, men jeg skulle gjerne sett at vi også i Oslo kommune kunne fått gjennomslag for lokale forhandlinger, slik vi har i de fleste sektorene, sier Wedege. 

  • Informasjonsskriv for lokale forhandlinger vil legges ut på Min Side for Naturviternes tillitsvalgte
Laster kommentarfelt ..

Kontaktperson

Petter Johannessen
Petter Johannessen Rådgiver
906 28 566
Se e-post
Ole Jakob Knudsen
Ole Jakob Knudsen Assisterende generalsekretær
918 50 187
Se e-post

Samarbeidspartnere