Naturviterstudentene er aktive på NMBU

Grønn semesterstart på NMBU

Korsang, kostymer og sosiale foreninger. Nytt semester er langt mer enn pensumlister og oppmelding i fag. Naturviterne var tilstede på semesterstart på NMBU.

Tekst: Ingvild Telle
Foto: Christina Skreiberg

– Jeg tror det kommer til å bli sosialt og hektisk, smiler den ferske studenten Eli H. Raasholm. Sammen med Thomas Julseth Brown og Olivia B. Poppe Palmer har de slått seg ned på gressplenen utenfor Aud Max på Campus Ås. De tre studentene, som alle går på linjen for plantevitenskap, deler et bedre studentmåltid bestående av knekkebrød og økologisk peanøttsmør.

Rundt dem yrer det av liv og karakterer i alle mulige kostymer, for inne i Aud Max sitter nærmere 1000 spente nye studenter og har "graskurs". Nå tenker du kanskje at "graskurset" er en innføring i lokale gresstyper. (Det ville ikke være uvanlig ved NMBU.) Men nei, "graskurset" er en innføring i grasrotbevegelsen ved universitetet: Foreningslivet - den sosiale bærebjelken gjennom studiene.

Eli H. Raasholm er ny student på NMBU

Mangfoldig

Her er det virkelig noe for en hver, enten du liker hest, hund, skog, sang, fest, fjell eller fallskjerm. Målet med dagen er å samle nye studenter og å få dem flettet inn i lokalmiljøet. Ikke bare gir det nye venner, men også en finere og mer sosial studietid - om enn litt hektisk.

– Det virker som at vi kan møte mange med samme interesse. Jeg har hørt mye bra om Ås, og det er vakkert i tillegg; man blir glad av å se seg rundt, sier Eli, som også er naturvitermedlem på andre året.

Stand for Naturviterne

Naturviterstudentene verver nye medlemmer på NMBU

I foajeen bak den fullsatte salen har flere fagforeninger og organisasjoner satt opp stand. Naturviterne er selvsagt tilstede, ikledd grønne t-skjorter og utstyrt med grønne, flotte drikkeflasker og sitteunderlag til nye medlemmer. For hvert femte minutt blir nye studentmedlemmer registrert. En av dem er Gudmund Botnevik (21), som skal studere skogfag ved universitetet.

Hvorfor Naturviterne?

Gudmund Botnevik ny som studentmedlem i Naturviterne

– Jeg fikk beskjed fra fadderne mine, som også studerer skogfag, at det var det som var mest relevant for min del, og at det var der jeg ville få mest hjelp og utbytte. Så da var det bare å følge deres råd, smiler Gudmund.

– Dessuten har Naturviterne mange relevante foredrag og gjester som kommer på besøk, samt juridisk hjelp, som er et tilbud jeg ikke vet om jeg trenger, men som absolutt hjelper på, legger skogstudenten til.

Nytt medlem

Else Marie Fauske er ny som student på NMBU

Også Else Marie Fauske (29) er nytt Naturviterne-medlem av dagen. Hun er riktignok ikke fersk student, men helt ny på Ås, og skal ta master i internasjonale miljøstudier.

– Jeg meldte meg inn fordi jeg har tenkt på det en stund, men da jeg var bachelorstudent var jeg kanskje litt for ung til å skjønne at det var lurt, forteller Else Marie. Før hun bestemte seg for å ta master, jobbet Else Marie to år i kommunen.

– Etter å ha vært i arbeidslivet ser jeg at det er viktig å ha en fagforening i ryggen. Hvis jeg trenger hjelp til noe, er det i et fellesskap med andre som driver med det samme som meg. Du har noen å støtte deg på, forteller masterstudenten.

– Og så ble jeg veldig tatt av slagordet: Med hjerte for bærekraft. Jeg tenkte: Ja, det har jeg, ler Else Marie.

Grønn

Felles for store deler av de nye studentene er at de har valgt NMBU av grønne årsaker.

– Jeg er interessert i hvordan ting fungerer i naturen, og i tillegg til å være glad i å være ute i naturen, tenker jeg at det er viktig for fremtiden, sier Olivia B. Poppe Palmer.

Kanskje akkurat dette årskullet kommer opp med løsninger for fremtiden? Kanskje de tre plantevitenskap-studentene i gresset utenfor Aud Max med tiden etablerer en grønn bedrift? Først skal de bare finne seg en plass å bo, komme i gang med studiene - og spise litt mer knekkebrød.

 

Laster kommentarfelt ..

Samarbeidspartnere