Foto: Ole Magnus Kinapel

Bioteknologi: Studentturné med Sigrid Bratlie

Gjennom foredrag og workshops vil Bratlie engasjere studenter ved UiO, NTNU og NMBU i diskusjoner om bioteknologi for å styrke tilliten til vitenskapen

Sigrid Bratlie er molekylærbiologi, og en av Norges fremste genteknologieksperter. I fjor høst vant hun Naturviterprisen, og i forrige uke sto hun på scenen under NHOs årskonferanse hvor hun holdt et engasjerende innlegg om teknologirevolusjonen

Nå gjør hun seg klar for en spennende studentturné i samarbeid med Naturviterne. Bratlie har lyst til å knytte sterkere bånd med studentene, de kommende stemmene innen naturvitenskap og genteknologi. Eller de som skal ta over stafettpinnen etter hvert, som hun sier selv.

Studentturneen har Bratlie kalt «Når liv kan hackes», og startskuddet går 6. februar på UiO. 

Beste håp for å løse samfunnsutfordringer

Bratlie forteller at opplegget er todelt: Først holder hun et foredrag med fokus på disruptive teknologier som fremover vil gi oss vitenskapelige gjennombrudd. Bioteknologi og andre nyskapende teknologier er vårt beste håp for å løse samfunnsutfordringer som grønn transformasjon av matsystemene, livreddende medisiner, og biologiske løsninger for karbonlagring, biomaterialer og naturforvaltning, ifølge Bratlie. Denne delen er åpen for alle som ønsker å høre på (påmelding i forkant).

Etter en pause med matservering er det klart for del to, en workshop hvor Bratlie ønsker å diskutere med studentene om hvordan bygge tillit til vitenskapen og snu en negativ trend med skepsis til ny vitenskap (del 2 er forbeholdt studenter)

–Det er en del skepsis om bruk av genteknologi. Ikke så mye i medisin, men en del skepsis særlig i skjæringspunktet mellom natur og bioteknologi, forteller Bratlie.

–Det kan derfor være krevende å drive med kunnskapsformidling i områder som er kontroversielle, sier hun. 

Nå ønsker hun å tenke høyt sammen med unge, smarte hoder ved UiO, NTNU og NMBU om hvordan sikre bedre dialog og mindre skepsis om bruk av genteknologi i naturvitenskapen.

– Jeg blir stadig imponert av studenter og de som kommer bak meg. Det er så mange kloke hoder! De har et så stort engasjement, og er kjempereflektert, sier Bratlie, som gleder seg til å jobbe med studentene.

Foredraget og workshopen er gratis, men krever påmelding. Første til mølla-prinsippet gjelder. Er du interessert i å delta på Når liv kan hackes?

Påmelding under:
 

Laster kommentarfelt ..

Kontaktperson

Isabel Hartung
Se e-post

Samarbeidspartnere