Podcast: Sammen skal vi vokte regnskogen søndag 18. oktober - NRK TV-aksjonen
I denne podcasten snakker vi med Lars Løvold i Regnskogfondet og Vebjørn Knarrum i Naturviterne om årets TV-aksjon søndag 18. oktober.
I denne podcasten snakker vi med Lars Løvold i Regnskogfondet og Vebjørn Knarrum i Naturviterne om årets TV-aksjon søndag 18. oktober.
– Det er alvorlig at det ikke jobbes hardt nok for å håndtere følger av ekstremvær i mange norske kommuner. Vi får mer flom og ras, men henger etter i samfunnsplanleggingen, sier Vebjørn Knarrum, forbundsleder i Naturviterne.
Et av flere viktige tema i valgkampen har vært den økonomiske politikken og arbeidsledigheten framover.
I lokaldemokratiets navn ga Regjeringen den enkelte kommune større selvråderett over disponering av matjorda. Nå viser tall at antall innsigelser har gått ned og matjordas vern synes svekket.
Ja, det ser slik ut. Men myndighetene nedprioriterer de som vil høste av skogens gull. I år skjer det uten de viktige soppkontrollene. Støtten til denne aktiviteten er blitt borte.
Regjeringen foreslår nå enklere planprosesser for økt boligbygging. Naturviterne er positiv til flere av endringene som bl.a. gir smidigere planbehandling og mindre byråkrati der lokale forhold vurderes alene av planmyndigheten, men samtidig holder fast ved at viktige regionale og nasjonale interesser skal høres av regionale myndigheter.
Det er et godt tegn at flere søker seg til akademiske landbruksfag. Fremtidsretta satsing på bioøkonomi har behov for naturviterkompetansen.
Hør Naturviternes forbundsleder Vebjørn Knarrum snakke om arbeidsmarked, arbeidsliv og politikk. Hvilke saker er det han mener er viktige for organisasjonen?
I Naturviternes første Podcast deltar Knut Bjørlykke, professor og geolog, og Nils Christian Stenseth, professor og biolog, i samtale om miljøeffekter, føre-var prinsippet og faglige råd knyttet opp i mot gruvedrift og sjødeponi i Førdefjorden.