Aktuelt fra styret Naturviterne – privat
Det nærmer seg jul og det er tid for oss i styret i Naturviterne – privat å oppsummere året, og se mot 2016.
Det nærmer seg jul og det er tid for oss i styret i Naturviterne – privat å oppsummere året, og se mot 2016.
Lørdag ble 200 nasjoner enige om den mest ambisiøse globale klimaavtalen noensinne. Ambisjonen er at global oppvarming skal være under to grader og ned mot 1,5 grader. Klimaavtalen i Paris setter verden på sporet mot lavutslippssamfunnet. Sølve Sondbø skriver på Naturviterbloggen.
Får vi roboter i ledergruppen i fremtiden? Vebjørn Knarrum skriver om teknologiens utvikling og hvordan den påvirker arbeidslivet.
Styret i Naturviterne - stat vil informere om aktuelle saker for statlig sektor, saker som Naturviterne og Akademikerne involverer seg i og som sektorstyre stat har særlig oppmerksomhet på.
Som en av de første fikk Vebjørn Knarrum kjørt Dovrebanens nye dobbeltspor langs Mjøsa tirsdag 1. desember. Her kan du se fra turen på videobloggen
Klimatoppmøtet i Paris er i gang. Mer enn noen gang er det viktig å komme fram til en verdensavtale for å redusere klimafarlig utslipp. - Norge trenger grønne arbeidsplasser nå, sier Vebjørn Knarrum på Naturviterbloggen
I forrige uke ble Naturindeks for 2015 presentert av Miljødirektoratet. Sist gang det skjedde var i 2010. Dette er forskernes beste svar på hvordan Norges artsmangfold påvirkes av menneskelig adferd og hvilken vei utviklingen går.
28. og 29. november demonstrerer hele Norge og hele verden før klimatoppmøtet i Paris, men på grunn av de grusomme terrorhandlingene er marsjen i Paris avlyst. Derfor er det viktigere enn noen gang at resten av verden mobiliserer for å vise at vi mener alvor.
Jeg vil gi honnør til det nye byrådets ambisjoner med ønske om at de måtte lykkes og være til inspirasjon for alle framtidens byer.
Klokt lederskap sikret oss nasjonal råderett over vannkraftressursene for 100 år siden – og eierskap til de enorme oljerikdommene 50 år senere. Nå må vi handle for at det grønne skiftet og den voksende bioøkonomien skal komme de neste generasjonene til gode.
I denne podcasten snakker vi med Lars Løvold i Regnskogfondet og Vebjørn Knarrum i Naturviterne om årets TV-aksjon søndag 18. oktober.
– Det er alvorlig at det ikke jobbes hardt nok for å håndtere følger av ekstremvær i mange norske kommuner. Vi får mer flom og ras, men henger etter i samfunnsplanleggingen, sier Vebjørn Knarrum, forbundsleder i Naturviterne.