Slik svarer medlemmene om arbeidsmiljø og hjemmekontor under korona-pandemien
Naturviterne har i to omganger stilt medlemmene spørsmål om arbeidsmiljø og bruk av hjemmekontor, i april og i juni. Her kan du lese svarene fra våre undersøkelser.
Naturviterne har i to omganger stilt medlemmene spørsmål om arbeidsmiljø og bruk av hjemmekontor, i april og i juni. Her kan du lese svarene fra våre undersøkelser.
Det er ikke så vanskelig å kutte CO2-utslipp ved å heller legge ferien til Norge enn å fly til Sør-Europa, men det samme gjelder ikke for kaloriene vi mennesker må ha i oss for å leve. Mat er et primærbehov. Hvordan ser mulighetene ut for å produsere bærekraftig mat?
— Vanlige folk kjenner seg ikke igjen i den polariserte debatten som foregår, for eksempel om kjøttkonsum. De ligger et sted på midten, sier Ole Petter Nyhaug, partner i analysebyrået Opinion.
God forsikring. Advokathjelp. Mulighet til å påvirke lønna. Og kanskje tanken på at uten fagforeningenes kamp så hadde ikke Norge vært verdens beste land. Likevel, til tross for at det er mange gode grunner til å organisere seg, er også kampen om medlemmene hard.
— Jeg har besøkt mange arbeidsplasser over hele Norge. Noe av det mest verdifulle i den norske modellen er tillitsvalgtes innsats på norske arbeidsplasser, sier statssekretær Vegard Einan (H) i Arbeids- og sosialdepartementet.
«Sitt ikke inne, når alt håp er ute», sier et sitat. For mange naturvitere er også naturopplevelsene en del av arbeidsdagen. Vi har snakket med fire av våre medlemmer om deres erfaringer. Hva er det de setter pris på og finnes det noen utfordringer?
— Jeg sier at i dag må jeg være inne, og aldri at i dag må jeg ut, sier Britt Godtlund. Hun er skogbruksleder med ansvar for tømmerinnkjøp og skogkultur i området Nes på Romerike, for Viken Skog SA.
Kristin Lund Austvik er daglig leder i Kvikne Utmarksråd. Oppsyn under reinsjakta er en av mange arbeidsoppgaver hun har, langt utenfor kontorets vegger.
I Lom dreier store deler av arbeidsdagene til Ragnhild Sjurgard seg om å dra ut på jordene til bøndene og ta jordprøver. Hun jobber i en halv stilling som grovfôrrådgiver hos Norsk Landbruksrådgiving Innlandet, i tillegg til at hun driver gård.
Sindre Lysfjord Sommerli befinner seg på Helgelandskysten der han kartlegger vånd for Senter for biodiversitetsdynamikk (CBD) ved NTNU.
32 år etter at begrepet bærekraftig utvikling ble lansert, agerer styresmaktene fortsatt som om økonomien er frakoblet og ikke prisgitt naturen. Men den nye rapporten fra Naturpanelet (IPBES) varsler at det haster med et systemskifte: Naturen må tas på alvor.
Mange masterstudenter har ph.d. som en mulig vei videre i karrieren. For Victoria var det en higen etter å lære nye ting som førte henne inn i doktorgradsløpet.