Podkast
Om naturviteres lønnsutvikling, lønnsstatistikk og lønnsforhandlinger
Om naturviteres lønnsutvikling, lønnsstatistikk og lønnsforhandlinger

Lønn i et nøtteskall: Om naturviteres lønnsutvikling, lønnsstatistikk og lønnsforhandlinger

Samtale med Naturviternes eksperter på lønn og karriere, Petter Johannessen og Christian Skjelde. Hva kan du kreve i lønn? Hva er forventet lønnsutvikling for våre medlemmer.

 

Tips oss

Naturviterpodden ledes av Torbjørn Hundere. Send oss gjerne tips, ros og ris: 

Lytt på episoden i din podkast-spiller

Om denne episoden:

Lønn i et nøtteskall

Petter Johannessen forteller om hvordan Naturviternes lønnsundersøkelse blir til hvert år og hvorfor det er så viktig at mange svarer på den. Jo flere som svarer, desto bedre forstår vi hva Naturviternes medlemmer tjener.

Karrierehjelp fra Christian

Christian Skjelde gir praktiske tips til studenter og de som bytter jobb. Han hjelper med hvordan man skal snakke om lønn når man forhandler.

Lønnsvekst – hvordan går det egentlig?

Petter og Christian diskuterer lønnsøkningen for Naturviternes medlemmer, spesielt med tanke på stigende priser og renter.

Viktig med lik sammenligning

Johannessen snakker om hvordan man bruker data fra de samme personene over tid for å få et klart bilde av hvordan lønnen endrer seg.

Karriere og trygghet på jobb

Christian snakker om hvordan man forbereder seg til jobbintervjuer og sørger for gode betingelser når man får et jobbtilbud. Han forklarer også at naturvitere er mer ettertraktet i arbeidsmarkedet nå enn før.

Bytte jobb for bedre lønn?

De diskuterer hvordan folk som bytter jobb ofte får bedre lønnsøkning enn de som blir værende.

Styrken i å stå sammen

Petter og Christian minner om hvordan det å være i en fagforening kan beskytte deg, spesielt når det gjelder lønn og arbeidsforhold. Naturviternene er der for å støtte medlemmene hele veien, fra jobbsøking til lønnsprat.