Magasin
Naturviterforum 2023: Mat og klima
Naturviterforum 2023: Mat og klima

Naturviterforum 2023 – Utforsker klimaendringenes påvirkning på matproduksjon og matsikkerhet i Norge

På årets Naturviterforum settes det fokus disse spørsmålene, og det blir utdeling av Naturviterprisen 2023 til årets vinner, molekylærbiolog Sigrid Bratlie. Det er fortsatt ledige plasser.

Klimaendringene er her, og de påvirker matproduksjonen i Norge og globalt. Hvordan vil dette påvirke matsikkerheten vår? Hva betyr det for nasjonens selvforsyning, beredskap og jordvern?

Disse spørsmålene og mer vil bli tatt opp på årets Naturviterforum som holdes på Sentralen i Oslo, torsdag 2. november. Det er åpent og gratis for alle medlemmer i Naturviterne. Fortsatt ledige plasser.

  • Mer om program og påmelding her

Mat og klima

Naturviternes årlige fagsamlingen har blitt et viktig møtested for alle naturvitere som er interessert i vitenskap, politikk og hvordan disse feltene krysser hverandre. Årets tema fokuserer på matproduksjonens utfordringer i møte med klimaendringene og gir deltakerne innsikt i både den globale situasjonen og den spesifikke situasjonen i Norge.

Blant årets foredragsholdere er Audun Korsæth fra NIBIO og Wenche Dramstad, forskningsjef ved NIBIO. I tillegg holder vi en fagsamtale om mat og politikk, ledet av Morten Wedege, forbundsleder i Naturviterne, med bidrag fra blant annet politisk redaktør i Nationen, Anne Ekornholmen.

Utdeling av Naturviterprisen 2023 til Sigrid Bratlie

Det mest etterlengtede øyeblikket vil uten tvil være utdelingen av Naturviterprisen 2023. I år går prisen til den anerkjente molekylærbiologen Sigrid Bratlie. Hun vil også holde et foredrag som vil kaste lys over hennes forskningsbidrag og hvorfor hun ble valgt som årets mottaker.

Få faglig påfyll

Hvis du søker faglig påfyll, eller rett og slett er interessert i krysningspunktet mellom klima, mat og politikk, er Naturviterforum stedet å være på torsdag. Arrangementet finner sted på Sentralen i Øvre Slottsgate, en kort spasertur fra Oslo S. Bemerk at påmelding kreves for fysisk deltakelse, men de som ikke kan delta personlig kan glede seg over at arrangementet også vil bli strømmet live på Naturviternes Facebook-side.

Vi lover en dag fylt med innsiktsfulle diskusjoner, engasjerende foredrag og muligheten for å mingle med andre likesinnede fagfolk. Dette er en unik sjanse til å dykke dypere inn i de mest presserende utfordringene som klimaendringene bringer med seg, og rett og slett møte hyggelige mennesker i et faglig fellesskap. Ikke gå glipp av det!