Podkast
Samtale med Abina Sivarajah, lokallagsleder ved Universitetet i Bergen, og Andreas Sandbugt Pettersen, lokallagsleder ved Universitetet i Oslo.
Samtale med Abina Sivarajah, lokallagsleder ved Universitetet i Bergen, og Andreas Sandbugt Pettersen, lokallagsleder ved Universitetet i Oslo.

Hvordan er det å være student og lokallagsleder i Naturviterne?

Stikkord er samhold, erfaring og engasjement. Møt Abina Sivarajah, lokallagsleder ved Universitetet i Bergen, og Andreas Sandbugt Pettersen, lokallagsleder ved Universitetet i Oslo.

 

 

Lytt på episoden i din podkast-spiller

Tips oss

Naturviterpodden ledes av Torbjørn Hundere. Send oss gjerne tips, ros og ris: 


 

Å være lokallagsleder i Naturviterne betyr samhold, erfaring og engasjement.

I denne episoden av NaturviterPodden møter du Abina Sivarajah, lokallagsleder ved Universitetet i Bergen, og Andreas Sandbugt Pettersen, lokallagsleder ved Universitetet i Oslo. De forteller om hvordan de balanserer studier, frivillig arbeid og sosiale aktiviteter, samt hvorfor de brenner for å skape et levende studentmiljø.

Et nettverk som gir mening

Begge lokallagslederne har erfart at det å engasjere seg i en fagforening gir mer enn bare faglige fordeler. Gjennom arbeidet som ledere for frivillige ambassadører har de utviklet verdifulle ferdigheter innen organisering, motivasjon og samarbeid.

— Det handler først og fremst om å ha det gøy med det vi gjør. Når vi har det gøy, blir vi også bedre på å prestere, forteller Abina. Hun understreker at et sterkt sosialt fellesskap er nøkkelen til å holde motivasjonen oppe.

Andreas er enig og legger til at erfaringen med å lede frivillige har lært ham mye om menneskelige relasjoner. – Å kunne motivere mennesker som ikke får betalt for innsatsen sin, krever at du lærer deg å forstå ulike personligheter. Det er en utfordring, men også veldig givende, sier han.

Fra tilfeldige møter til langvarige vennskap

Lokallagene fungerer som en arena hvor studenter blir kjent på tvers av studieprogrammer og årskull. Abina og Andreas reflekterer over hvordan tilfeldige møter ofte fører til varige vennskap.

— Vi møtte hverandre for første gang på et landsmøte, og det er utrolig hvor mange mennesker du kommer i kontakt med gjennom dette arbeidet, sier Andreas.

Abina deler et minne fra fadderuken på Universitetet i Bergen:
— Vi arrangerte et rebusløp og hadde skikkelig trøbbel med å sette opp teltet. Men da vi endelig fikk det til, kunne vi se hvor mye glede det skapte blant deltakerne. Det er øyeblikk som dette som gjør arbeidet verdt det.

Lokallagets rolle på campus

Ambassadørene i Naturviterne er ansiktet utad for organisasjonen på universitetene. De arrangerer kurs, står på stands og deltar i ulike sosiale aktiviteter for å gjøre fagforeningen synlig og relevant for studentene.

— Vi liker å sette oss mål, for eksempel hvor mange som møter opp på et arrangement eller hvor mange vi klarer å verve, forklarer Abina. – Men det viktigste er å bli husket. Folk skal kjenne igjen ansiktene våre og vite hva Naturviterne står for.

Lokallaget i Oslo har også ambisiøse mål. – Vi vil være gjengen som skaper liv på campus. Det er viktig at studentene ser oss som en naturlig del av miljøet her, sier Andreas.

Arrangementer som skaper tilhørighet

Ambassadørene får stor frihet til å være kreative når de planlegger aktiviteter. Arrangementer som vinsmaking og glassblåsing har vært spesielt populære. – Vi har fått så mange forespørsler om glassblåsing — og vi bare har 15 plasser, forteller Abina.

Andreas påpeker at slike aktiviteter bidrar til å styrke fellesskapet. – Det handler om teambuilding. Når folk har det gøy sammen, skaper vi en sterkere tilhørighet til lokallaget, sier han.

Fagforeningens betydning i arbeidslivet

Til tross for at mange studenter ikke har mye kjennskap til fagforeninger, ser både Abina og Andreas det som en viktig del av deres oppgave å øke bevisstheten rundt hva Naturviterne kan tilby.

— Når vi forteller at fagforeningene er grunnen til at de har rett på ferie og feriepenger, blir mange sjokkerte, forteller Abina. – Det er viktig at studenter forstår at arbeidslivets rettigheter ikke er noe man kan ta for gitt.

Andreas er opptatt av at studentene skal se verdien av fagforeningsarbeid tidlig i studieløpet. – Mange førsteårsstudentene ser kanskje ikke behovet med en gang, men de som nærmer seg slutten av studiene, innser ofte hvor nyttig det er å være medlem, sier han.

Motivasjon og fremtidsvisjoner

Når det gjelder fremtiden for lokallagene, er både Abina og Andreas optimistiske. Abina håper at lokallaget i Bergen kan vokse videre, men understreker at kvaliteten på arbeidet er viktigere enn antallet medlemmer.

— Det viktigste er at vi fortsetter å kose oss og holde på det engasjementet vi har nå, sier hun.

For Andreas er visjonen å skape en sterk identitet for Naturviterne på Universitetet i Oslo. – Vi vil at studentene skal vite hvem vi er og hva vi står for. Det handler om å være til stede og gjøre en forskjell, avslutter han.

Vil du engasjere deg?

Er du student og nysgjerrig på hva Naturviterne kan tilby? Ta kontakt med lokallaget på ditt universitet eller følg oss på Instagram og Facebook for mer informasjon.

Hør hele samtalen i NaturviterPodden for flere inspirerende historier og innsikt i hvordan det er å være student og lokallagsleder i Naturviterne.

Laster kommentarfelt ..

Samarbeidspartnere